Πότε ξεκινάει η συνταγογράφηση για το εμβόλιο κατά της γρίπης - Τι άλλο είπε ο Β.Κικίλιας

Create: 14/09/2020 - 18:30

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το εμβόλιο κατά της γρίπης, όπως ενημέρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, σχολιάζοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι και θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά. Ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Έχουμε δημιουργήσει task force. Ανάλογα με το εάν είναι ένα κρούσμα ή όχι στα σχολεία, ο υπεύθυνος θα επικοινωνεί με την περιφερειακή εκπαίδευση και μετά με την task force. Η υγεία των παιδιών είναι το πρώτο μέλημά μας».

Όπως πρόσθεσε για τις εξετάσεις κορωνοϊού, στις οποίες υποβλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: «Υπάρχει αλγόριθμος. Προτεραιότητα στα τεστ δίνεται σε όσους έχουν συμπτώματα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς. Ο ΕΟΔΥ αναλύει τα στοιχεία για να εφαρμόζει τοπικά μέτρα. Εάν χρειαστούν οριζόντια μέτρα σε δήμους, θα το κάνουμε. Εμπιστευτήκαμε και σεβαστήκαμε τους ειδικούς».

Αναφερόμενος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, συμπλήρωσε: «Πρώτος εγώ και η οικογένειά μου τηρούμε τα μέτρα. Προφανώς και θα φορούσα μάσκα. Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών. Με τη μάσκα παίζουμε άμυνα απέναντι στον ιό».

Στάθηκε και στο εμβόλιο που αναπτύσσεται κατά του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας: «Δεν θα είμαστε μια ζωή κλεισμένοι στα σπίτια μας. Με τη βοήθεια της επιστήμης θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Παγκοσμίως γίνονται 170 προσπάθειες και βρίσκονται στην 3η φάση. Συνολικά 600.000 δόσεις θα παραλάβουμε τέλος του χρόνου, αρχές του επόμενου. Δεν πιεζόμαστε με τις ΜΕΘ, αυτήν τη στιγμή. Μέσα στην πανδημία ενισχύθηκε το σύστημα υγείας».

Καταλήγοντας, είπε: «Η χώρα μας είναι 124η σε κρούσματα και 111η σε θανάτους Έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Είναι ομαδική η προσπάθεια. Δεν λείπει το οργανωμένο κράτος από την προσπάθεια. Είναι μια πρόκληση το φθινόπωρο και ο χειμώνας».

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.