Τσακαλώτος: Είμαι Αριστερός 40 χρόνια και Αριστερός θα πεθάνω

Create: 02/12/2019 - 09:00

 

Με τη φράση «Αριστερός είμαι 30 - 40 χρόνια και αριστερός θα πεθάνω» έκλεισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που πραγματοποιείται για δεύτερη μέρα σήμερα και ολοκληρώνεται το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο πρώην υπουργός με αυτό τον τρόπο θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κόμμα της αριστεράς στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και της διεύρυνσης.

Πρέπει είπε «να φτιάξουμε ένα κόμμα, όχι συστημικό το οποίο να απαντά σε 3 διλήμματα που χωρίζουν την αριστερά απ τη δεξιά και να το κάνουμε πενηνταράκια στον κόσμο». Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο οι διαχωριστικές γραμμές πρέπει να οικοδομηθούν πάνω στα εξής ζητήματα: τις ανισότητες, την πράσινη ανάπτυξη και τέλος τα δικαιώματα και τη δημοκρατία.

Στην δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλωτου απάντησε δηκτικά ο Νίκος Μπιστης στη δική του εισήγηση: «Κι εγώ το χω πάρει απόφαση όπως ο Ευκλείδης ότι θα πεθάνω αριστερός αλλά πριν έρθει το μοιραίο θα ήθελα να προλάβω να δω τη δεύτερη κυβέρνηση της Αριστεράς».

Σπίρτζης: Συστράτευση και όχι φιλοξενία

Απευθυνόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε ένα σχόλιο μεταξύ αστείου και σοβαρού για τη διεύρυνση: «Θέλω να πω ότι μας έφερες σε μια ωραία εκδήλωση στις 30 του Νοέμβρη του Αγίου Ανδρέα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα». Αυτό τα λέει όλα, είπε.

Έκανε λόγο για συνεύρεση της προοδευτικής παράταξης η οποία όπως είπε δεν είναι εκλογικός συνασπισμός είναι επιτακτική ανάγκη και απαίτηση να αντιταχθούμε σε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά με ακροδεξιές αποχρώσεις. Έφτασαν λίγοι μήνες για να αποδομήσει ο Μητσοτάκης με την παρέα του ότι οικοδομήσαμε.

Είναι επιτακτική απαίτηση, είπε, των κοινωνικών δυνάμεων να δομήσουμε τη νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που θα επιτρέψει την υλοποίηση της πολιτικής μας πρότασης.

Ταυτόχρονα πρόσθεσε «πρέπει να πολεμήσουμε τη λογική του ιδιόκτητη του κόμματός μας και ταυτόχρονα τη λογική και της φιλοξενία» δεν υπάρχει εκλογικός φιλοξενία «υπάρχει συστράτευση».

Τέλος έστειλε μήνυμα αναφορικά με το πρόσφατο θέμα που δημιουργήθηκε με επίκεντρο τον Παύλο Πολάκη: «Όταν στοχοποιούν κάποιον από μας στοχοποιούν όλους είτε τον λένε Παύλο είτε Τασία»

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.