6 πανέμορφες παραλίες της Μάνης - Κρυμμένη, ανόθευτη γοητεία

Create: 04/08/2019 - 13:00

Καλοκαίρι δεν είναι μόνο τα νησιά. Η ηπειρωτική Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές, έτοιμες προς ανακάλυψη. Ενας τέτοιος τόπος υποβλητικός και φιλόξενος είναι η Μάνη με τις πανέμορφες παραλίες της.

Η Μάνη περιμένει τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν μοναδικής ομορφιάς χωριά, πετρόχτιστα σπίτια με ιστορία, βουνά, σπήλαια και παραλίες, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτές των νησιών. Οι παραλίες της Μάνης, όπως άλλωστε και αυτές των νησιών, της Κρήτης για παράδειγμα, είναι πανέμορφες και αρκετές από αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό σκηνικό ταινίας. Αλλες με βράχους που κρύβουν μέσα τους παραδεισένια νερά και άλλες με αμμουδιά για να χάνεστε στα χρυσαφένια και τιρκουάζ χρώματα.

Μεζαπός

mezapos-mani.jpg

Μια παραλία σκέτο όνειρο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ψηλούς βράχους στη θάλασσα. Στην μέση υπάρχει η χερσόνησος γνωστή με το όνομα Τηγάνι καθώς το ανάλογο σχήμα. Κοντά στις παραλίες υπάρχουν σπηλιές στα βράχια που μπορεί όποιος θέλει να εξερευνήσει κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά.

Μαρμάρι

paralia-marmari-mani.jpg

Κρυμμένη ανάμεσα σε δύο λόφους, βρίσκεται η παραλία. Ρηχή με κύματα ιδανικά για σέρφερς. Είναι από αρκετά δημοφιλής, χωρίς ωστόσο να χάνει την ομορφιά της.

Αμπελος

ampelos-mani.jpg

Αν θέλετε να χαλαρώσετε, η Αμπελος αποτελεί ιδανική επιλογή. Τα μεγάλα βότσαλα κάνουν αντίθεση με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, δημιουργώντας ένα απαράμιλλης ομορφιάς σκηνικό.

Καλογριά

kalogria-mani.jpg

Η οργανωμένη παραλία της Καλογριάς τα έχει όλα. Καθαρά νερά και παχιά άμμο, ό,τι πρέπει για μια ολοήμερη παραμονή στην παραλία. Οι καφετέριες και τα μπαρ δίνουν τον ρυθμό και κάνουν τη ζωή λίγο πιο ζωντανή. Εκεί αναπτύχθηκε η φιλία του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη με τον Αλέξη Ζορμπά.

Λιμένι

limeni-mani.jpg

Το Λιμένι είναι, ίσως, ένας από τους πιο ξεχωριστούς τόπους. Δεν έχει αμμουδιά, αλλά οι βράχοι του αποτελούν ιδανικό σημείο για βουτιές και ηλιοθεραπεία. Μπροστά στα μάτια του επισκέπτη απλώνεται ο Μεσσηνιακός κόλπος, ενώ αν γυρίσει λόγο το κεφάλι ξεδιπλώνεται ένας παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό και μια αίγλη άλλης εποχής.

Φονέα

fonea-mani.jpg

Ενας μεγάλος βράχος χωρίζει την παραλία στα δύο. Το λευκό βότσαλο απλώνεται από άκρη σε άκρη, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά σκάνε στην ακτή. Ακόμα και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης μαγεύεται. Ο βράχος αποτελεί ιδανικό σημείο για βουτιές.
 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.