ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΥΛΙΑΣΗΣ: Ο σπουδαίος μπουζουκίστας που ξεχώρισαν ο Καζαντζίδης και ο Ζαμπέτας!

Create: 23/08/2020 - 16:55
Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους παίκτες του μπουζουκιού, που έχει θητεύσει δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Γιώργο Ζαμπέτα, ενώ ταυτόχρονα, έχει να επιδείξει αξιόλογη προσωπική δισκογραφία ως μουσικοσυνθέτης λαϊκών τραγουδιών.

 

Ο Αντώνης Πουλιάσης -περί ου ο λόγος- γεννήθηκε στην Κέρκυρα, το 1971.

Σε επαφή με την μουσική, ήρθε από τα πρώτα του τρυφερά χρόνια. Από τα δεκατέσσερα του όμως, το 1985, αρχίζει δειλά δειλά να μπαίνει μέσα στον επαγγελματικό της χώρο.

Με τις πρώτες του εμφανίσεις σε διάφορες ταβέρνες του νησιού του.

Το 1987 έρχεται στην Αθήνα και εργάζεται ως πρώτο μπουζούκι στο γνωστό από τότε κέντρο ''Πλακιώτικο Σαλόνι'', με τους Γιάννη Καλατζή, Ελένη Ροδά, Κωστή Χρήστου και πολλούς ακόμα γνωστούς τραγουδιστές. Αυτό αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ανοδική του καλλιτεχνική πορεία. Με εμφανίσεις- σταθμούς σε μεγάλα και γνωστά κέντρα.

Όπως στην ''Κοκινιώτισσα'' στη Νίκαια με τον Στάθη Καζαντζίδη, τον αδελφό του Στέλιου.

Το 1990, η τύχη φέρνει τα βήματά του να συναντηθούν με εκείνα του μεγάλου δασκάλου, και θεμελιωτή μέρους της λαϊκής μας μουσικής, τον μεγάλο μας Γιώργο Ζαμπέτα.

Από τον οποίο πήρε τόσα πολλά και τόσο καθοριστικά για την μετέπειτα πορεία του, με βιώματα κορυφαία από την Μεγάλη Σχολή του Δασκάλου Ζαμπέτα.

Ο οποίος με τόση αγάπη και γενναιοδωρία, του πρόσφερε ο άρχοντας αυτός της μουσικής μας, του λαϊκού μας τραγουδιού και για αυτό ο Αντώνης με τόσο σεβασμό και αγάπη μιλάει πάντα!

Μετά την απόλυση του από τον στρατό, συνεχίζει να εργάζεται ως μουσικός. Συχνά περνώντας και τα σύνορα, όχι μόνο της Κέρκυρας μα και της Ελλάδας, με ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Με διάφορα μουσικά σχήματα, έχει πάει παίξει μουσική, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη!

Και βέβαια σε όλη την Ελλάδα, είτε με δικές του ορχήστρες, είτε συμμετέχοντας σε συγκροτήματα συναδέλφων του.

 

 

Το 1996 αποτελεί χρονιά - σταθμό στη ζωή του:

Είναι η χρονιά που γνωρίζει τον μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη!

Άλλο σχολείο αυτό καθοριστικό, για τον νεαρό μουσικό, που τα πάντα τα ρουφούσε σαν σφουγγάρι σεβόμενος τους μύθους του χώρου.
Η απλή τυπική επαγγελματική επαφή τουε, σύντομα μετατρέπεται σε μια καθοριστική για τον Αντώνη σχέση ζωής!

Σε μια δυνατή φιλία, σαν κι αυτές που όταν τις έχτιζε ο Στέλιος Καζαντζίδης, τίποτα δεν τις γκρέμιζε.

Αρχίζουν οι συχνές επισκέψεις του Αντώνη στον Στέλιο, τόσο στο σπίτι του της Αθήνας όσο και στον Άγιο Κωνσταντίνο. Με τον Αντώνη συνέχεια να μαθαίνει πλαϊ και σε αυτόν τον δάσκαλο. Μέχρι το τέλος της ζωής του ο Αντώνης, ήταν στο πλευρό του Στέλιου Καζαντζίδη.

Και το τί πήρε από αυτόν, μάλλον δεν μπορεί ούτε κι ο ίδιος να το περιγράψει με δυο λόγια...

 

 

Όλα αυτά τα χρόνια ο Αντώνης δεν απουσίασε από τον επαγγελματικό του στίβο. Πάντα υπήρξε μαχητής της πρώτης γραμμής με το μπουζούκι του στο χέρι, να κατακτάει τον σεβασμό και την αναγνώριση των συναδέλφων του

Μα και του κοινού. Που και οι μεν και οι δε, τον έχουν χαρακτηρίσει κορυφαίο μουσικό!

Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει και στην σύνθεση με ξεχωριστή επιτυχία.

Δημιουργώντας τραγούδια με έναν ξεχωριστό αισθησιασμό και με πολύ μεράκι, που αμέσως περνάνε στο κοινό και γίνονται αγαπητά.

Σε λίγο καιρό, θα είναι έτοιμο και ένα cd με έναν τέτοιο ωραίο μουσικό κύκλο, που αναμένεται με ιδιαίτερη αδημονία...

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.