Η απόλυτη όαση στην έρημο του Περού

Create: 25/03/2020 - 10:55

Πόσες φορές έχετε δει σε ταινίες ή κινούμενα σχέδια οάσεις μέσα στην έρημο, όπου οι ήρωες καταφέρνουν να ξεκουραστούν και να ξεδιψάσουν. Πάντα σκεφτόσασταν ότι αυτό υπάρχει μόνο στη φαντασία και όχι στην πραγματικότητα; Μήπως κάνατε λάθος; Και όμως κάνετε!

Βρίσκεται στη μέση του πουθενά, σε περιοχή όπου επικρατεί το πιο ξηρό κλίμα. Όμως αυτή η μικρή πολιτεία, αυτή η όαση, είναι ιδιαίτερη. Όχι μόνο λόγω των φοινίκων και της ύπαρξης της, αλλά λόγω της ήσυχης λιμνοθάλασσας, που λένε πως έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Η μαγική αυτή πολιτεία, που λέγεται Huacachina, βρίσκεται στην άγονη έρημο του Περού και έχει συνολικά 96 κατοίκους, που ασχολούνται κυρίως με το βασικό προϊόν της περιοχής, την άμμο. 

Περίεργο είναι το γεγονός πως η λίμνη έχει σχηματιστεί με φυσικό τρόπο, δεν είναι δηλαδή έργο των ανθρώπων για να αυξήσουν τον τουρισμό στην περιοχή. Μάλιστα υπάρχει και ένας μύθος πίσω από αυτή, που ήθελε μια πριγκίπισσα της περιοχής να λούζεται, όταν ένας κυνηγός την πλησίασε και αυτή τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας πίσω της μια λιμνούλα με νερό. Όπως έτρεχε ο μακρύς μανδύας της ήταν και αυτός που σύμφωνα με τον μύθο δημιούργησε τους γύρω αμμόλοφους. 

 

Σήμερα, οι κάτοικοι της Huacachina και απόγονοι των Inca ζουν φιλοξενώντας τους τουρίστες που θέλουν να δουν από κοντά το απίστευτο όπως λένε ηλιοβασίλεμα από τους αμμόλοφους, που το κάνουν να θυμίζει χρυσάφι. Έτσι, λοιπόν, αν βρεθείτε στην περιοχή μην φοβηθείτε πως θα πεθάνετε από τη δίψα.

Για να εντοπίσετε πιο εύκολα αυτόν τον μικρό παράδεισο, βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την πρώην ισπανική αποικιακή πόλη Ica, στα σύνορα της ερήμου. Η πολιτεία Huacachina αποτελεί μια από τις τελευταίες οάσεις στην Αμερική, γι' αυτό και πρέπει να βρεθείτε κοντά να την επισκεφτείτε. Μπορεί σε μερικά χρόνια να μην υπάρχει ούτε αυτή... 

Η πόλη φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1940 από πλούσιους περουβιανούς, που ήθελαν να κολυμπούν στην λιμνοθάλασσα, αφού πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τα νερά της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Και αυτό γιατί η μικρή λιμνούλα που άφησε πίσω της η πριγκίπισσα, έγινε τελικά μια αρκετά μεγάλη λιμνοθάλασσα. 

Πλέον η περιοχή έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτισμού, με την ελπίδα να προστατευτεί. Και αυτό αφού πολλοί στο παρελθόν προσπάθησαν να σκάψουν για να τραβήξουν νερό, με κίνδυνο βέβαια να εξαφανίσουν την λιμνοθάλασσα. 

Αντικειμενικά, πάντως, δεν είναι κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα και αξίζει κανείς να το επισκεφθεί. Αν δεν το πιστεύετε δείτε προσεκτικά τις παρακάτω φωτογραφίες. Σίγουρα θα σας πείσουν... 

Η απόλυτη όαση στην έρημο του ΠερούΗ απόλυτη όαση στην έρημο του ΠερούΗ απόλυτη όαση στην έρημο του ΠερούΗ απόλυτη όαση στην έρημο του ΠερούΗ απόλυτη όαση στην έρημο του ΠερούΗ απόλυτη όαση στην έρημο του ΠερούΗ απόλυτη όαση στην έρημο του Περού

 

 

 

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.