«Θεατρικά» Χριστούγεννα σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη (VIDEO)

Create: 26/12/2020 - 10:25

Γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, μας κρατάνε συντροφιά, μέσα από το κανάλι της ΚΝΕ στο Youtube, σήμερα, προπαραμονή Χριστουγέννων, με αφήγηση γνωστών χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ο μεγάλος δημιουργός της νεοελληνικής λογοτεχνίας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, δημοσίευε σε περιοδικά, επί 25 χρόνια, διηγήματα ειδικά για τα Χριστούγεννα. Αυτά τα διηγήματα περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο την κοινωνική ζωή της γενέτειράς του, της Σκιάθου, τις καθημερινές στιγμές και ...«αναποδιές» των ηρώων του μέσα στις γιορτές!

Δύο από αυτά, το «Χριστόψωμο», το πρώτο χριστουγεννιάτικο διήγημα που δημοσίευσε ο Αλ. Παπαδιαμάντης, και τα επεισοδιακά «Χριστούγεννα του τεμπέλη», δείγμα του έξοχου παπαδιαμαντικού χιούμορ, θα μας εξιστορήσουν, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, οι ηθοποιοί Δανάη Κατσαμένη, Γιώργος Κιμούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Μάκης Παπαδημητρίου και Γιάννης Στάνκογλου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ, μετατρέποντας το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα σε ένα ζεστό, «παραμυθένιο» σκηνικό, που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων!

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.