Αυτά είναι τα τέσσερα σνακ που δεν είναι όσο υγιεινά νομίζαμε για τα παιδιά

Create: 17/10/2020 - 19:30

Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν από πολύ μικρή ηλικία τα οφέλη της καλής διατροφής, ενώ θα πρέπει να την ακολουθούν ώστε να έχουν και την βέλτιστη ανάπτυξη.

Εκτός από τα κυρίως γεύματα, σημαντικό κομμάτι της διατροφής τους αποτελούν και τα σνακ. Αυτήν την περίοδο το πρόγραμμα των παιδιών είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο με διαβάσματα, μαθήματα, εξωσχολικές δραστηριότητες και φέτος, εν μέσω πανδημίας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, τα σνακ που θα επιλέξουν οι γονείς να δώσουν στα παιδιά τους να έχουν υψηλή διατροφική αξία και να τα κρατάνε χορτάτα μέχρι το κυρίως γεύμα τους.

Υπάρχουν όμως και σνακ που πολλοί γονείς νομίζουν ότι είναι υγιεινά, χωρίς όμως να είναι και στην πραγματικότητα.

Τοστάκι

Πόσο «αθώο» είναι στην πραγματικότητα ένα τοστ; Μπορεί να είναι από τα πιο συνηθισμένα σνακ για μεγάλους και παιδιά, δεν πρέπει όμως να το παρακάνουμε. Όσο νόστιμο και αν μας φαίνεται το ψωμί του τοστ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει αρκετά συντηρητικά ακριβώς για να μπορεί να διατηρείται αρκετές ημέρες.

Επιδόρπια γιαουρτιού

Τα επιδόρπια γιαουρτιού μπορεί να είναι πιο γευστικά από τα κανονικά γιαούρτια, δεν έχουν όμως την ίδια θρεπτική αξία. Πολλά μάλιστα, περιέχουν συντηρητικά και ζάχαρη που σίγουρα δεν ωφελούν τον οργανισμό του παιδιού.

Δημητριακά

Είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή για το πρωινό για αυτό και πρέπει να κάνουμε την πιο καλή επιλογή. Προτιμήστε δημητριακά που θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα συντηρητικά και καθόλου ζάχαρη.

Έτοιμος χυμός

Μπορεί να είναι εύκολη λύση, ο έτοιμος χυμός όμως σίγουρα δε συγκρίνεται με τον φυσικό. Επιπλέον, αρκετοί από τους συσκευασμένους χυμούς που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ και στα περίπτερα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που καλό είναι να την αποφεύγετε.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.