Κοριτσάκι παρέλυσε εγκεφαλικά λόγω βιγκανισμού - Δεν καταδικάστηκαν οι γονείς

Create: 30/09/2020 - 15:00

Γονείς που έχουν ασπαστεί το βιγκανισμό και τον ακολουθούν ως φιλοσοφία ζωής λίγο έλειψε να σκοτώσουν το ανήλικο κοριτσάκι τους, ταΐζοντάς το με καθαρά χορτοφαγική διατροφή.

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Αυστραλία. Το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες στο σώμα της, ενώ είχε χαμηλή θερμοκρασία κι ήταν λήθαργο. Εκείνο που ανησύχησε περισσότερο τους γονείς ήταν το σκούρο αίμα στην πάνα του. Οι γιατροί, μετά τις εξετάσεις, διαπίστωσαν να έχει επίπεδο υποσιτισμού παρόμοιο με τα παιδιά σε χώρες που πλήττονται από πείνα.

Από τότε που το μωρό ήταν τεσσάρων μηνών και η παροχή μητρικού γάλακτος της μητέρας μειώθηκε, οι γονείς έθεσαν τη μικρή κόρη τους σε αυστηρή διατροφή για χορτοφάγους, οδηγώντας την στη λιμοκτονία χωρίς ζωτικά θρεπτικά συστατικά, μέχρι το σημείο που ανέπτυξε εγκεφαλική παράλυση.

Αποφεύγοντας τις ιατρικές συμβουλές, για να συμπληρώσουν τη διατροφή της κόρης τους με ειδικά στοιχεία, προτιμούσαν να της δίνουν γάλα καρύδας, χυμούς φρούτων και αποκλειστικά φυτικά τρόφιμα. 

Ωστόσο, ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Βικτώριας αθώωσε τους γονείς, ισχυριζόμενος πως το παιδί -που είναι πλέον τριών ετών- φροντίζεται πλέον σωστά από τους γονείς, ακολουθώντας -από όταν το οδήγησαν λίγο πριν από το θάνατο- υγιεινή και θρεπτική διατροφή, όπως τους συνέστησαν οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου.
 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.