Με αυτό το «κολπάκι» δε θα ξαναμαυρίσουν τα κομμένα μήλα

Create: 28/06/2020 - 18:45

Σε όλους μας έχει τύχει να κόψουμε ένα μήλο, και μετά από λίγα λεπτά να αρχίσει να.. μαυρίζει, με αποτέλεσμα αντί να το φάμε να το πετάξουμε.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι όταν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε, τα μήλα οξειδώνονται εξαιτίας της έκθεσής τους στον αέρα με αποτέλεσμα να αποκτούν τη γνωστή σε όλους μας αντιαισθητική μαυρισμένη τους όψη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χαλάνε ή ότι αλλάζει η γεύση τους. Απλά γίνονται λιγότερο ελκυστικά.

Προκειμένου να δείχνουν πιο φρέσκα και λαχταριστά, μπορείς αφού τα κόψεις να τα περιχύσεις με λίγο χυμό λεμονιού. Η μέθοδος αυτή βέβαια θα σου χαρίσει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

​Εάν θέλεις όμως κάτι πιο μόνιμο, ώστε να μπορείς να βάλεις το κομμένο μήλο στην τσάντα για το γραφείο ή στο ταπεράκι του παιδιού για το σχολείο, σού έχουμε τη λύση.

​Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις προσεκτικά το μήλο, αφαιρώντας τον πυρήνα με το ειδικό μαχαίρι και στη συνέχεια κόβοντάς το σε φέτες.

​Ύστερα, “ξανασυναρμολόγησε” το φρούτο και στερέωσέ το με ένα χοντρό λαστιχάκι σαν και αυτά που βάζουν στα τυριά και τα αλλαντικά στο σούπερ μάρκετ. Φρόντισε βέβαια να το έχεις πλύνει πρώτα καλά.

​Όταν είσαι έτοιμος για ένα σνακ, απλά αφαίρεσέ το και απόλαυσε το απόλυτα φρέσκο μηλαράκι σου!

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.