Μπλε τσάι: Το «μαγικό» ρόφημα που ενισχύει τη μνήμη και «χαρίζει» μακροζωία

Create: 23/10/2020 - 22:15

Γνωρίζατε πως ένα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα ρόφημα, έχει εξαιρετικές ιδιότητες καθώς ενισχύει τη μνήμη μας και παράλληλα μπορεί να μας «χαρίσει» μακροζωία; 

Η ενίσχυση της μνήμης και η μακροζωία είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι αποζητούμε και μας τα προσφέρει το μπλε τσάι, φτιαγμένο από τα λουλούδια της clitoria ternatea, μιας και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει νοοτροπικές και προσαρμογόνες ιδιότητες και παρέχει δύναμη και ζωτικότητα στο σώμα και ηρεμεί το μυαλό. 

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ρόφημα, δηλαδή το μπλε τσάι, χρησιμοποιήθηκε για αιώνες στην παραδοσιακή ινδική ιατρική Αγιουβέρδα ως φυσικό αντικαταθλιπτικό και ηρεμιστικό.

Αυτό το σούπερ ρόφημα χρησιμοποιείται, επίσης, ως φυσικό αντιγηραντικό φάρμακο, καθώς είναι σε θέση να αυξήσει τα επίπεδα της ακετυλοχολίνης (ACh), ενός από τους νευροδιαβιβαστές που επηρεάζονται περισσότερο από τη γήρανση.

Επίσης, αυτό το βιομόριο είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για τη μνήμη και τον συντονισμό των μυών.

Μπλε τσάι

Όσο για την αντιοξειδωτική δελφινιδίνη, η οποία δίνει το εντυπωσιακό μπλε χρώμα στα λουλούδια clitoria ternatea, βοηθά στην αύξηση των επιπέδων κολλαγόνου και, κατά συνέπεια, στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Το φυτό είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες, δηλαδή στις χρωστικές ουσίες που βρίσκονται ακόμα στο κόκκινο κρασί και στα βατόμουρα, και βοηθούν στην ενίσχυση της όρασης και των μαλλιών.

Επιπλέον, το μπλε τσάι ωφελεί το πεπτικό, το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα.

Η Ρέιτσελ Ρομπινέτ, ειδικός της Φυσικής Ιατρικής, δήλωσε στη βρετανική «Express» το εξής:

«Μόλις αρχίζουμε να κατανοούμε και να μελετάμε τα ενεργά συστατικά αυτού του φυτού».

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.