Νέα έρευνα: Ο κορωνοϊός βλάπτει σχεδόν όσο η καρδιακή προσβολή

Create: 29/07/2020 - 20:15

Βάσει μίας ακόμη έρευνας που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε πως ο νέος κορωνοϊός δημιουργεί πλήθος παρενεργειών στον ανθρώπινο οργανισμό.

​Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες, το 78% των ασθενών που ανάρρωσαν από τον νέο κορωνοιό, εμφάνισαν δομικές αλλαγές στην καρδιά τους σαν να είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Γερμανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι o ιός βλάπτει σχεδόν όσο η καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με το αποτύπωμα που αφήνει στον ανθρώπινο οργανισμό η νόσος Covid- 19 και πιο συγκεκριμένα στους μύες της καρδιάς. H ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Φρανκφούρτης διενήργησε την έρευνα σε δείγμα 100 ατόμων.

Πενήντα από τους συμμετέχοντες ήταν υγιείς προτού νοσήσουν, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι, οι περισσότερες ασθενείς που νόσησαν και είτε ανάρρωσαν είτε απεβίωσαν από τον νέο κορωνοιό, παρουσίασαν τις ίδιες βλάβες στην καρδιά με αυτές που είχαν όσων είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Οι μελέτες έδειξαν ότι, πάνω από το 75% των ασθενών που ανάρρωσαν είχαν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα τους γεγονός που συνήθως υποδηλώνουν ότι κάποιος υπέστη καρδιακή προσβολή.

Σε πάνω από το 60% των ασθενών που απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου Covid- 19, εντοπίστηκε ιικό φορτίο στον καρδιακό μυ. Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες ότι, ο νέος κορωνοϊός μολύνει άμεσα τους καρδιακούς μύες.

Πλέον καθίσταται σαφές ότι, ο ιός που πλήττει το αναπνευστικό επιτίθεται επίσης στο καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς και σε πολλά άλλα όργανα, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών και του εγκεφάλου. Ωστόσο, οι νέες μελέτες ρίχνουν φως στις ανησυχητικές βλάβες που μπορεί να υποστεί η καρδιά των ασθενών με Covid-19.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.